9.8 C
Skopje
Saturday, November 27, 2021

WhatsApp има нова опција за испраќање и примање пораки

Најчитани вести

WhatsApp има нова функција која им овозможува на корисниците да го поврзат својот профил со дополнителни уреди.

Оваа функција осигурува корисниците да продолжат да испраќаат и примаат пораки додека нивниот „примарен“ паметен телефон не е онлајн.

Откако ќе го исклучите интернетот, сè уште ќе можете да испраќате пораки.

Оваа функција доаѓа до сите корисници на WhatsApp со најновото ажурирање на уредите со Android и iOS.

Досега, корисниците мораа да бидат онлајн на примарен паметен телефон за да продолжат да користат WA на, да речеме, компјутер.

Како да ја активирате новата функција?

За да ја овозможите оваа функција на вашиот уред, мора да ја изберете опцијата со ознака Beta.

Откако ќе ја активирате, ќе ве одјави од сите уреди пред повторно да се поврзете со нови уреди. Значи, кога ќе влезете во апликацијата, одете во поставките, потоа поврзаните уреди и активирајте ја Beta.

Апликацијата е иста како и досега, единствената разлика е во тоа што ќе можете да разговарате без разлика дали вашиот примарен уред е онлајн.

Поврзаните уреди ќе можат да примаат и испраќаат пораки до 14 дена откако примарниот уред ќе биде офлајн. Ова може да биде корисно ако го изгубите мобилниот телефон или ако останете без батерија.

За жал, постојат ограничувања. На уредите со IOS не им е дозволено да бришат пораки или разговори од поврзаните уреди и не можете да поврзете профил со таблет или друг мобилен телефон на iOS.

Повеќе вести

- Advertisement -spot_img

Најнови вести

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com