-1.2 C
Skopje
Monday, February 6, 2023

Tеslа покажа како се тестира квалитет на возила склопени во Кина

Најчитани вести

Многу често може да се забележи противење против Tesla и контрола на квалитетот на брендот бидејќи тие обично се однесуваат на квалитетот на спојот и материјалите кои се користени во автомобилите, иако во последните години брендот значително ја подобри оваа страна.

За да докажат дека сè е направено како што треба луѓето на Илон Маск објавија видео во кое покажаа низ кои етапи минува автомобилот кој е склопен во фабриката во Шангај, пред да биде пуштен во продажба.

Конкретното видео е долго околу две минути и покажува 25 различни етапи низ кои возилата поминуваат.

Дел од тестовите вклучуваат и различни мерења, проверка на квалитетот на деловите и склопката, проверка на бојата, проверка на ентериерот, проверка на светлта, тест во вода, проверка на клима и други слични работи, кои може да бидат видени во видеото.

Повеќе вести

- Advertisement -spot_img

Најнови вести