-5.2 C
Skopje
Wednesday, February 8, 2023

Sony Xperia 2 ќе биде првиот смартфон со S-Cinetone

Најчитани вести

Sony одржува завршни тестови со наследникот на Xperia 1, чија премиера треба да ја видиме на IFA
2019 на почетокот на следниот месец. Уредот ќе го задржи дизајнот на својот претходник, но исто
така ќе понуди и некои прилично големи подобрувања. Sony веќе ја регистрираше трговската
марка „S-Cintetone“ во Канцеларијата за интелектуална сопственост на Европската унија (EUIPO).
Првиот паметен телефон со технологија ќе биде Sony Xperia 2.

Описот на регистрацијата открива дека оваа иновација е наменета не само за паметните телефони,
туку и за дигиталните фотоапарати, таблети, компјутери и многу повеќе. Ако го погледнеме името
„S-Cinetone“, можеме да очекуваме дека тоа е софтверска функција што го прилагодува и го
подобрува квалитетот на бојата. За жал, патентната документација повеќе не открива детали за тоа
како работи технологијата.

GizmoChina верува дека може да биде наследник на режимот „Cinema Pro“ на Xperia 1, дозволувајќи
им на корисниците да снимаат 4K видео со 30 фрејмови во секунда. Потсетуваме дека Sony Xperia 2
се очекува да има 6.1-инчен дисплеј со 4K резолуција и да го напојува процесорот Qualcomm
Snapdragon 855, дополнет со 6 GB RAM меморија. Батеријата ќе биде 3000mAh, со опција за
безжично полнење. Оперативниот систем е Android PIe

Повеќе вести

- Advertisement -spot_img

Најнови вести