32.8 C
Skopje
Friday, July 1, 2022

Со јавно приватно партнерство ќе се гради нов систем за дистрибуција на гас

Најчитани вести

Владата донесе Одлука за започнување на постапка за доделување на договор за воспоставување нa јавно приватно партнерство за финансирање, проектирање, изградба, управување, одржување и развивање на дистрибутивниот систем на природен гас во земјава.

Таа ги задолжи кабинетот на претседателот на ВРСМ, Кабинетот на ЗПВРСМ задолжен за координација на економските ресори, Министерството за животна средина и просторно планирање, Министерството за транспорт и врски, Регулаторна комисија за енергетика и АД НЕР Скопје во рок од три дена до Министерството за економија да достават номинации за член и заменик член во Комисијата за спроведување на постапката за доделување на договор за воспоставување на јавно приватно партнерство за изградба на нов систем за дистрибуција на природен гас во земјава.

Повеќе вести

- Advertisement -spot_img

Најнови вести

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com