Home » Платени сметки во износ од над 8.000.000 денари со Ways2Help платформата за помош на социјално загрозени лица

Платени сметки во износ од над 8.000.000 денари со Ways2Help платформата за помош на социјално загрозени лица

by Журнал.мк

Ways2Help има мисија да донесе надеж на оние кои им е најпотребна, на едноставен начин со исплата на сметки за струја или вода на голем број социјално загрозени семејства и деца.

Во извонредна демонстрација на поддршка за заедницата и хуманитарна посветеност, Ways2Help иницијативата за помош на социјално загрозени семејства, стигна до донации и од над 8.000.000 денари за сметки за електрична енергија и вода за да помогне на семејства и деца во потреба низ целата наша земја. Оваа значајна акција обезбедува безброј домаќинства да имаат пристап до основни услуги, создавајќи побезбедна и поздрава средина за најранливите членови на нашето општество.

Ways2Help е организација секогаш посветена на транспарентност во надминување на јазот за оние кои се соочуваат со финансиски тешкотии. Оваа иницијатива скоро 5 години преку постојани напори се труди да се обезбеди помош на голем број социјално загрозени семејства. Со покривање на трошоците за основните услуги, Ways2Help олеснува значителен товар за многумина, овозможувајќи им да се фокусираат на наоѓање на работа и подолгорочно решение за излез од моменталната состојба и обезбедување на други критични потреби како што се храна, здравствена заштита и образование.

“Ова постигнување не би било возможно без великодушните донации и довербата од нашите донатори, неуморните напори на нашите волонтери и непрекинатата поддршка од нашите партнерски организации. Изразуваме најдлабока благодарност до сите кои играат активна улога во реализацијата на оваа иницијатива. Вашата добрина и посветеност направија значително влијание врз животите на многумина.” изјави Моника Ризовска Таневска, ко-основач на Ways2Help

„Ние сме неизмерно благодарни за поддршката што ја добивме од нашите донатори и волонтери. Сите придонеси ни овозможија да направиме значајна разлика во животите на над 200 социјално-загрозени семејства и деца кои имаат најголема потреба од помош,“ изјави Ариан Џумкар, кој е одговорен за акцијата Плати Сметка на Ways2Help. „Заедно, обезбедивме не само финансиско олеснување преку исплата на сметки, туку и надеж и стабилност за оние кои се во најтешка ситуација.“

Приказните од семејствата кои ги помогнавме се сведоштво за важноста на оваа иницијатива. Една мајка сподели, „Бев загрижена како ќе ја платам следната сметка за електрична енергија додека сум хоспитализирана и немам никој друг што може да помогне. Ways2Help помогна во моменти кои ни беа најкритични и благодарение на помошта успеавме да задржиме светлина и топлина во зимските денови. Не можам доволно да се заблагодарам за оваа помош.“

Друг случај имаме каде што татко на три деца, и болна мајка изјави: „Со помошта од Ways2Help, успеавме да ја задржиме водата и да обезбедиме безбедна и чиста куќа за нашите деца. Оваа помош беше од животно значење за нас.“

Продолжуваме со Мисијата и со акцијата – Донирај ранчиња и училишен прибор
Иако овој успех е значително достигнување, мисијата на Ways2Help продолжува. Организацијата останува посветена на поддршката на оние семејства кои имаат најмногу потреба за помош преку различни програми и иницијативи.

Ова лето имаме повторно акција за донација на училишен прибор и ранчиња за деца од социјално загрозени семејства. Секој што сака да се приклучи може да дознае повеќе за оваа активност на следниот линк.

Ги охрабруваме сите да ја посетат веб страната на Ways2Help – https://ways2help.us за да дознаат повеќе за нашата работа и како можат да придонесат за позитивна разлика.

Уште еднаш ви благодариме на сите наши поддржувачи! Заедно, правиме разлика.

Ways2Help е непрофитна организација посветена на обезбедување непосредна и директна поддршка за индивидуи и семејства кои се соочуваат со финансиски тешкотии. Преку различни програми фокусирани на основните потреби како храна, засолниште и помош за исплата на сметки, Ways2Help се стреми да создаде поправедно и емпатично општество.

You may also like

About Us

Журнал МК е независен информативен портал.

Адреса: 8 Ударна Бригада 20б, Скопје, МК
Телефон: + 389 2 3217 815
Email: info @ zurnal.mk

@2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by Anet.com.mk

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More