Home » Одличен природен пробиотик, а е кремасто и вкусно

Одличен природен пробиотик, а е кремасто и вкусно

by Журнал.мк

Состојки:

1 литар полномасно млеко
1 чаша кисело млеко
по потреба вода за наливање на киселото млеко

Подготовка:

Ставете го млекото на тивок оган да стане млако, проверете со прст дали е топло.

Во вангла истурете кисело млеко, додадете малку топло млеко и измешајте, па додадете го во топлото млеко и измешајте.

Ставете чаши во длабока тава, истурете го киселото млеко во нив.

Околу киселото млеко сипете топла вода. Киселото млеко ставете го преку ноќ во загреана рерна да се стегне.

Наутро е подготвено за дегустација.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

About Us

Журнал МК е независен информативен портал.

Адреса: 8 Ударна Бригада 20б, Скопје, МК
Телефон: + 389 2 3217 815
Email: info @ zurnal.mk

@2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by Anet.com.mk