33.8 C
Skopje
Wednesday, June 23, 2021

Instagram конечно ќе дозволи да се креираат нови постови од компјутер

Најчитани вести

Instagram наводно пробува да го подобри своето искуство на десктоп, што моментно им овозможува на корисниците да ги гледаат постовите, но не и да ги креираат. Според еден програмер на апликацијата, Instagram наскоро би можел да им дозволи на корисниците да објавуваат фотографии од веб-интерфејсот на услугата.

Според скриншотовите од новата функција, корисниците ќе можат да ги повлекуваат и испушаат фотографиите од својот компјутер, да ги кропираат, да додаваат филтри, уредуваат и речиси се останато што би очекувале од процесот на мобилниот уред, но сега на десктоп.

Се чини дека единствениот пропуст е можноста за снимање на сликите од камерата на уредот, иако оваа фунција е достапна во мобилната веб верзија на апликацијата. Ова исто ограничување е присутно кај IGTV видеата, кои моментно се единствената опција за креирање на Instagram постови од десктоп.

Instagram е апликација воглавно наменета за мобилните уреди, која е достапна дури и на најевтините Android телефони. Сепак, веб-интерфејсот за десктоп може добро да им дојде на некои кои повеќе сакаат да гледаат фотографии и видеа на поголем екрани, а не поседуваат таблет.

Нејасно е дали Instagram планира да им дозволи на корисниците да креираат и други постови од компјутерот, како IG Stories или Reels.

Повеќе вести

- Advertisement -spot_img

Најнови вести