21.8 C
Skopje
Saturday, October 1, 2022

Huawei го претстави првиот професионален часовник наменет за оние кои трчаат

Најчитани вести

Huawei го објави часовникот со бројни технологии насочени кон корисниците кои активно или рекреативно трчаат

Huawei во својата серија паметни часовници додал и часовник специјализиран за тркачи, односно за сите оние кои со трчање се занимаваат малку посериозно. Како што е истакнато при претставувањето, Watch GT Runner го комбинира најдоброто од ГТ серијата, но со дополнителни опции посебно осмислени за тркачи.

Така WatchGT Runner содржи нова Huawei TruSeen 5.0+ технологија за следење на отчукувањето на срцето, која пружа точен динамички пулс и следење на нивото на кислород во крвта, а содржи и скриена антена со двојпојасен GNSS чип од пет сателитски состави за што поточно позиционирање.

Професионалниот состав за тренинзи за трчање на Huawei TruSport, на корисниците им пружа длабочинска анализа, давајќи им целосен преглед на податоци како што се интензитет на тренингот, обем на тренингот и време на закрепнување. Новиот состав на мерење на способноста за трчање (RAI), им овозможува на корисниците објективно да ја проценат способноста за трчање. Користејќи го RAI и нивото за отповарување при тренинг, како јадро на научниот програм за трчање, секој корисник може да стане подобар тркач.

Индексот за способност при трчање (RAI) ја забележува состојбата на организмот на тркачот и така ја проценува неговата способност и нивото на трчање. Дури и ако корисникот не го достигнал својот максимум, составот може да го пресмета учинокот на трчањето на основа на историјата на отчукувањето на срцето, темпото, оддалеченоста, зачестеноста на трчањето и други повеќедимензионални податоци за точно да се класифицира способноста на тркачот. Освен тоа, часовникот прикажува и научно факторирани податоци, како што се ниво на умор, индекс на тренинг, интензитет на аеробен и анаеробен тренинг, за на тркачите да им пружи прецизна анализа на моменталните способности за трчање и прилагоден план за трчање, за постигнување на оптимални резултати.

На основа на тие податоци Huawei развил индивидуален програм за научно трчање, кој им овозможува на корисниците да ги прилагодат плановите за трчање во “Huawei Health” апликацијата. Watch GT Runner бележи и анализира податоци за вежбањето на корисниците и интелигентно ги идентификува според моменталното ниво на атлетски способности и цели на корисникот. Потоа во склад со тоа го зголемува интензитетот на тренингот и целите на корисникот.

Новата TruSeen 5.0+ технологија носи надграден модул за отчукување на срцето, кој вклучува осум фотодиоди во кружен распоред, подобрено динамично следење на отчукувањето на срцето, како и општо подобрено следење на работата на срцето по напорен тренинг.

Часовникот има куќиште од полимерни влакна со керамичка завршна обработка и титански легури и антибактериско и водоотпорно ремче. Батеријата може да трае 14 дена, односно 8 доколку часовникот активно се користи.

Од останатите опции треба да се истакнат барометарот и компасот, но и можноста за репродукција на музика преку звучник или слушалки.

Часовникот е компатибилен со сите iOS и Android уреди, а се што е потребно е да се преземе апликацијата Huawei Health на својот паметен телефон.

Повеќе вести

- Advertisement -spot_img

Најнови вести

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com