Home » GPT Store е наменет само за претплатниците, односно корисниците на ChatGPT Plus, Team и Enterprise.

GPT Store е наменет само за претплатниците, односно корисниците на ChatGPT Plus, Team и Enterprise.

by Журнал

GPT Store е наменет само за претплатниците, односно корисниците на ChatGPT Plus, Team и Enterprise.

Во светот на технологијата, иновациите никогаш не застануваат. Последниот чекор напред го направи OpenAI со својата платформа GPT Store, која претставува револуционерен напредок во областа на вештачката интелигенција (AI). Лансирана како интеграција во популарната платформа ChatGPT, GPT Store ја отвора вратата за нови хоризонти на создавање и споделување персонализирани апликации за вештачка интелигенција.

Оваа платформа, чие пристигнување е најавено на крајот на ноември 2023 година, им овозможува на корисниците да развиваат и споделуваат свои верзии на ChatGPT. Разновидноста на апликации што ги нуди GPTs Store е импресивна – од алатки за пишување и анализа, до едукативни ресурси и алатки за развивачи, до апликации за начин на живот и создавачи на слики како DALL-E.

Пристапот до продавницата за GPT во моментов е возможен само за корисниците на верзиите ChatGPT Plus, Enterprise и Team, со што се обезбедува високо ниво на квалитет и безбедност. Процесот на споделување на GPT апликациите започнува со зачувување на GPT за сите, со јавно достапна врска, а завршува со верификација преку вградениот Builder Profile во опцијата Settings. OpenAI посвети посебно внимание на безбедноста, имплементирајќи систем за преглед кој спречува дистрибуција на штетна содржина.

Покрај GPT Store, OpenAI го воведува и ChatGPT Team, верзија на ChatGPT прилагодена за корпоративна употреба. Оваа верзија им овозможува на компаниите да се претплатат и да користат ChatGPT во деловно опкружување, со цени кои се движат од 25 до 30 долари по корисник месечно. Тимот на ChatGPT обезбедува сегрегација на податоците, што гарантира дека сите информации во компанијата остануваат доверливи.

GPTs Store не е само уште една платформа на пазарот, таа претставува нов бран во светот на технологиите за вештачка интелигенција. Со широк спектар на апликации и можности за иновации, оваа платформа на корисниците им обезбедува не само алатки за работа, туку и прозорец кон иднината на технолошкиот развој. Како што се развива GPTs Store, се очекува можноста за создавање и споделување персонализирани апликации за вештачка интелигенција да се прошири, овозможувајќи им на корисниците поголема флексибилност и креативност.

You may also like

About Us

Журнал МК е независен информативен портал.

Адреса: 8 Ударна Бригада 20б, Скопје, МК
Телефон: + 389 2 3217 815
Email: info @ zurnal.mk

@2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by Anet.com.mk

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More