-2.2 C
Skopje
Monday, February 6, 2023

HELICOBACTER PYLORI – ШТО ВЕЛАТ СОВРЕМЕНИТЕ ТЕРАПИСКИ ПРИСТАПИ

Најчитани вести

Гастритис е воспаление на желудочната слузница предизвикано од бактерии од родот Helicobacter или од прекумерно лачење на желудочна киселина. Може да се појави како краткотрајна епизода или да биде како хронично нарушување. Симптомите може да изостанат, но кога се присутни најчесто се јавуваат како горно абдоминална болка.

HELICOBALANCE е додаток во исхрана кој содржи Pylopass ™ – инактивиран пробиотик Lactobacillus reuteri, кој има корисен ефект при третман на гастритис предизвикан од Helicobacter pylori. Се врзува за патогените бактерии во желудникот и се излачува со него надвор од телото преку дигестивниот систем. Pylopass ™ се врзува само за H.pylori. Тоа не влијае на бројот на таканаречените „добри бактерии“ и благодарение на ова делување рамнотежата на цревната микрофлора останува непроменета. Покрај тоа, производот содржи висока концентрација на добро познат пробиотик
Bifidibacterium animalis ssp.lactis BLC1. Ова го прави идеален како додаток на тројна антибиотска терапија во третманот на Helicobacter pylori.

HELICOBALANCE е уникатен 2 во 1 концепт за прва помош при зголенено ниво на Helicobacter pylori и производ важен за обновување на цревната микрофлора која е доведена во нерамнотежа. Ја намалува зачестеноста и времетраењето на инфективната дијареа.

Аптека ДНА АННИ ФАРМ ве советуваат во насока на третман и превенција од повторувачки инфекции со Helicobacter pylori

HELICOBALANCE со добри бактерии во борба против Helicobacter pylori

HELICOBalans – Аптека ДНА Анни Фарм (annifarm.com.mk)

Повеќе вести

- Advertisement -spot_img

Најнови вести