17.8 C
Skopje
Monday, September 26, 2022

Helicobacter Pylori – што велат современите тераписки пристапи?

Најчитани вести

Појавата на гастритис е многу честа болест која се јавува кога обвивката на желудникот станува воспалена. Состојбата може да биде акутна (со не доволно изразени симптоми и трае само неколку дена), но доколку не се реагира навреме истата може да премине во хронично нарушување.

Причини за појава на гасатритис

 • долгогодишната неправилна исхрана
 • претераното консумирање на алкохол
 • медицински лекови
 • зголемен титар на Helicobacter pylori и метаболични нарушувања

Симптоми

 • тапа или жаречка болка во горниот дел на абдоменот
 • подригнување или надуеност
 • мачнина
 • повраќање
 • губење на апетит
 • тежина во горниот дел на абодменот по земање на храна
 • одложени гасови, запек или дијареа како пропратни симптоми

HELICOBALANCE е додаток во исхрана кој содржи Pylopass ™ – инактивиран пробиотик Lactobacillus reuteri, кој има корисен ефект при третман на гастритис предизвикан од Helicobacter pylori. Се врзува за патогените бактерии во желудникот и се излачува со него надвор од телото преку дигестивниот систем. Pylopass ™ се врзува само за H.pylori. Тоа не влијае на бројот на таканаречените „добри бактерии“ и благодарение на ова делување рамнотежата на цревната микрофлора останува непроменета. Покрај тоа, производот содржи висока концентрација на добро познат пробиотик Bifidibacterium animalis ssp.lactis BLC1. Ова го прави идеален како додаток на тројна антибиотска терапија во третманот на Helicobacter pylori.

Ја намалува зачестеноста и времетраењето на инфективната дијареа.

Аптека ДНА АННИ ФАРМ ве советуваат во насока на третман и превенција од повторувачки инфекции со Helicobacter pylori HELICOBalans

Повеќе вести

- Advertisement -spot_img

Најнови вести

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com