32.8 C
Skopje
Thursday, August 18, 2022

Google Pixel 4 функција која може да ви го спаси животот!

Најчитани вести

Иако камерите се едни од најпосакуваните карактеристики кај Pixel 4 серијата, овие уреди доаѓаат со низа други нови и кул функции кои може да бидат од голема корист за корисниците:

Една од овие функции е наречена “Car Crash Detection” и е дел од “Personal Safety” апликацијата која случајно беше споделена во Play Store. Една негативна страна е што оваа апликација ќе биде достапна само за Pixel 4 серијата, а не и за постарите модели. 

Како што кажува самото име, оваа функција ќе може да забележи доколку корисникот доживела сообраќајна несреќа, користејќи ги сензорите и слушајќи на специфични звуци. За да функционира како што треба, потребна е дозвола за следење на локација, физичка активност и пристап до микрофонот. Истотака, функцијата нема да работи доколку уредот е во “Airplane mode”. 

Кога ќе забележи ваков случај, уредот ќе почне да вибрира и да ѕвони гласно. Потоа ќе праша дали на корисникот му е потребна помош. Сопственикот ќе има 60 секунди да одговори, доколку нема одговор, уредот сам ќе побара помош и ќе ја сподели локацијата. 

Car Crash Detection is available only in the U.S. and only on Pixel 4 devices - Google Pixel 4 feature could save your life

Повеќе вести

- Advertisement -spot_img

Најнови вести

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com