10.8 C
Skopje
Thursday, February 2, 2023

Ford по трет пат отповикува примероци од Ranger

Најчитани вести

Никако да завршат проблемите за Ford поврзани со Ranger. Американскиот производител сега ќе мора по трет пат да повлекува примероци од овој модел. Спорни се 8.000 примероци произведени во периодот од јуни 2018 до јуни оваа година во фабриката во Мичиген, најголем дел од нив (околу 7.600) од САД, а останатите од Канада.

Овој пат, причината за повлекувањето се проблеми со сигурносните ремени што според NHTSA при судар може да го зголеми ризикот од повреда за патниците.

Целокупниот процес на повлекување и репарирање на возилата ќе падне на товар на Ford, а повлекувањето од овие две земји ќе стартува уште овој месец.

Повеќе вести

- Advertisement -spot_img

Најнови вести