31.8 C
Skopje
Saturday, July 24, 2021

Discord ги прекинал во преговорите за аквизиција од Microsoft

Најчитани вести

Discord наводно ги прекинал преговорите за аквизиција од страна на Microsoft, откако ја одби понудата од 12 милијарди долари, според наводите на изворите кои се упатени во ситуацијата.

Microsoft не беше единствената компанија заинтересирана за купување на Discord. Другите заинтересирани страни го вклучуваа и Тwitter, а вредноста на компанијата се проценуваше од 15 до 18 милијарди долари.

Discord во својот најнов круг на приватно финансирање собра 100 милиони долари, со пазарна валидација од седум милијарди долари од Greenoaks Capital и Indek Ventures.

Discord сега се фокусира на зголемувањето на приходите од своите 140 милиони корисници, а тие приходи во 2020. година изнесуваа 130 милиони американски долари. Компанијата се подготвува и за почетна јавна понуда во иднина.

Повеќе вести

- Advertisement -spot_img

Најнови вести