17.8 C
Skopje
Sunday, June 13, 2021
spot_img

CATEGORY

Колумни

Само ВМРО-ДПМНЕ остана блокирана

Од: Ана Анастасовска Блокираме поради една причина, да кренеме свест, да го кренеме својот глас за тоа што се случува во позадина, за тоа што...

Македонското прашање никогаш не умира

Никола Тодоров Живееме во еден од најубавите региони на Европа, кој наместо да го унапредуваме го уништуваме. Живеејќи во минатото и мечтаејќи за иднината ја...

Зоране, МАКЕДОНИЈА нема да умре иако ти ја труеш!

Ламбе Арнаудов ВМРО 128 години ја брани, чува, возобновува, воскреснува и ја одржува во живот Македонија. ВМРО-ДПМНЕ ќе го прави тоа и во наредните 128...

Милијардите на Тупурковски, Груевски и на Заев

Шест години ќе летнат како сиви галеби, а во Македонија со најоптимистичка прогноза прашање е дали ќе се реализира барем една половина од она...

„Бугарски воз“ за Европа!

Нешто чудно ни се случува последните денови на просторот на Западен Балкан. Многу зборови и убави мисли се изнаслушавме од овдешните лидери, кои со...

Пописот на населението се одложи, и?

Долгоочекуваниот попис на населението, домаќинствата и становите што, во согласност со донесениот закон за него, требаше да се спроведе од 1 до 21 април...

За Врховниот суд и неговиот интегритет

Врховниот суд, по предлог на разрешен судија (Јово Вангеловски) требало да расправа за разрешување на друг судија (Лидија Неделкова), а ќе одлучува судија (Џемаили...

Угостителите ќе бидат принудени да увезуваат работна сила,

Бобан Илијевски Угостителските работници масовно ја напуштаат Македонија во потрага по поголеми плати. Нивна најчеста дестинација е Хрватска, но некои од нив заминуваат во Бугарија,...

Пропагандистичката сабја на ВМРО-МВРО и наведнатите глави

Целта на пропагандистичката сабја на десното и „левото“ крило на ВМРО-МВРО не е толку да ги замолчи гласните и храбрите. Не драги мои. Главна...

Шансите и потребите за дигитализација во контролингот

Во поглед на процесите на дигитизација vs. дигитализација, кои забрзано итаат кон сите нас, ако се земам за пример јас, важам за конзервативен. Оттука,...
- Advertisement -spot_img

Latest news