За нас

Новинска агенција ЖУРНАЛ

Журнал МК е независен информативен портал.

Новинската агенција Журнал.мк е основана на 19.11.2009 година. Целта на оваа агенција е брзо и објективно информирање на граѓаните за сите актуелни случувања во Македонија, регионот, Европа и во светот.

Вести, репортажи и други интересни информации се наоѓаат на нашиот портал информирајќи ги читателите за настаните од Македонија, регионот и светот.

Порталот е ажуриран постојано со политички, економски и културни настани, вести од спортот, видео-вести, интервјуа, случувањата во македонската и светската музичка естрада а постојано место имат новините од технологијата.

Освен овие рубрики, има интерактивни сервиси – форуми, каде читателите ќе можат да пишуваат за разни теми.

Користејќи го интернетот како врв на современото информирање, со тим на реномирани новинари од албанското новинарство, Журнал.мк постави високи стандарди на професионалност во интернет новинарството.

Како резултат на објективното и професионалното работење, Журнал.мк успеа за кратко време да достигне посетеност и до 12.000 посетители, која ја потврдуваат статистиките на реномирани агенции кои ја следат посетеноста на веб страниците.

Ваквата посетеност не поттикна да започнеме нови проекти со цел реализирање на нашата цел за брзо и точно информирање.

Освен целта за брзо и објективно информирање на своите читатели, Журнал.мк работи и на афирмирање на културата, заштитата на животната средина, подигнување на свеста за меѓусебна толеранција, како и во афирмирање на самиот сајт.

Ова претставува новина во нашиот регион и пошироко, која ќе овозможува со најсовремената технологија на ANET Solutions – првата и водечка компанија во Македонија за Интернет солуции, која со богато 10 годишно искуство гарантира за квалитетот на порталот кој е дизајниран за да биде врата каде ќе помине веста полесно, побрзо и точно.

Журнал.мк – ТЕАМ