Почина најславниот Џемс Бонд

FROM RUSSIA WITH LOVE, Sean Connery, 1963. | Keine Weitergabe an Wiederverkäufer.

Во 90-та година од животот, почина Шон Конери, шкотскиот актер кој беше најпрепознатлив по улогата на филмскиот Џемс Бонд.

Според многумина, Конери најдобро го отелотвори најпознатиот филмски шпион 007.

FROM RUSSIA WITH LOVE, Sean Connery, 1963. | Keine Weitergabe an Wiederverkäufer.

Шон Конери играше и во голем број филмски класици како „Лов на црвениот октомври“, „Индијана Џонс“ и „Последната крстоносна војна“ .

Доби Оскар во 1988 година за најдобра споредна машка улога во „Недопирливите“.

Во 2000 година, британската кралица го прогласи за витез.

InterServer Web Hosting and VPS