Познато e како всушност изгледаше процесот на Анџелина Џоли за посвојување на децата

Процесот на посвојување не е воопшто едноставен, бара многу документи и трпеливост, и секој што го поминал низ него честопати ќе каже дека понекогаш може да биде обесхрабрувачки. Години често поминуваат додека конечно посакуваното дете пристигне во семејството. Токму поради ова, кога одредени луѓе од јавниот живот, домашни и странски, објавуваат дека успеале во процесот на посвојување, честопати во јавноста се појавуваат скептици со теории дека на славните им е полесно да посвојат дете.

Една од најпознатите личности во јавниот живот, која успеала да посвои, не еднаш, туку трипати, е актерката и хуманитарка, 45-годишната Анџелина Џоли, која денес е горда мајка на три посвоени деца – 19-годишниот Медокс. 16-годишниот Пакс и 15-годишната Захара. Покрај нив, Анџелина се омажи за нејзиниот поранешен сопруг, 56-годишниот Бред Пит, и имаше три биолошки деца, 14-годишната ќерка Шајло и 11-годишните близначки Вивиен и Нокс. Иако на некои може да им се чини дека процесот на посвојување на Анџелина, со оглед на тоа што таа е глобално позната актерка, помина многу едноставно, како што објасни за Метро Амна Халик, шеф на меѓународната агенција за посвојување, таа е актерка, како и сите други. , мораше да помине низ стандардната постапка за усвојување.

‘Сите потенцијални посвојувачи, вклучително и познати личности, поминуваат низ процес на одобрување познат како прва фаза, а тој процес трае околу два до три месеци. Тие ги објаснуваат нивните интереси, посетуваат курсеви за подготовки, правни проверки за да се осигурат дека агенцијата се грижи децата да одат во добри домови. Ако поминат, тие преминуваат на втората фаза, што е обично двомесечен процес кој вклучува проценка од социјален работник, курсеви за обука, а потоа и комитет за посвојување каде се носи одлука дали да се одобрат како потенцијални посвојувачи “, објасни Амна Халик.

Сепак, она што таа го истакна за Метро Амна како предност за славните се финансиските можности што ќе им олеснат да го забрзаат процесот, но не и да го прескокнат.

InterServer Web Hosting and VPS