Peugeot 2008 добива помоќен BlueHDI мотор со хомологација за Euro 6d

Peugeot 2008, исто како и покомпактниот 208, може да се пофали со скоро целосна понуда во однос на моторите и напојувањата. Од бензин до дизел, природно минувајќи кон електричен. Сега на пазарот пристигнува новиот BlueHDI кој, во споредба со претходниот, може да се пофали со 110 КС максимална моќност, или 10 КС повеќе.

Повеќе КС и помалку емисии. Зголемувањето на моќноста не ги промени главните карактеристики на единицата од која произлегува. Волумен е ист 1.499 см3, цилиндрите се 4, а вентилите се 16. А има и турбополнач.

Така, иако главните технички карактеристики останаа непроменети, бројката што се однесува на емисиите на СО2 е малку подобрена, достигнувајќи 95 g / km. Во комбинација со шестстепен менувач, тој сега може да се пофали со хомологација на Euro 6d.

Новите BlueHDI мотори достапни во 2008 се достапни по почетна цена од 23.850 евра во Франција, што е за 300 евра повеќе од претходниот BlueHDI со 100 коњски сили. Постојат три нивоа на опременост на оваа верзија од 2008, и тоа: Allure, Active и GT Line, од кои две можат да бидат опремени со наменски пакети: Active Pack и Allure Pack.

Со ова ново парче, гамата на Peugeot 2008 повторно ја разгорува оанзивата што се потпира на два BlueHDI дизел мотори, три бензински единици PureTech и еден 100% електричен. Ако на ова го додадеме и фактот дека за секој мотор има 3 наменски конфигурации, со додавање на исто толку пакувања, бројот на комбинации на тој начин се искачува на 31. Доволно за да ги задоволи сите или скоро сите.

InterServer Web Hosting and VPS