Во рудник кај Пешкопеја загинаа тројца рудари

Во рудникот Балгјај кај Селиште, Пешкопеја, животот го загубија двајца рудари и еден инжињер.

Нивните безживотни тела се извлечени утрово, по 48 часа, од последниот контакт со нив.

Според полицијата животот го загубиле инжињерот Исмаил Хоџа(64) жител на Пешкопеја и рударите Фатос Ческу (55) и Ружди Рушити(33) и двајцата од Булќиза.

Првичните сознанија наведуваат на тоа дека смртта нјаверојатно настапила од задушување со гас. Истрагата продолжува за целосно расветлување на причните за оваа трагедија.

InterServer Web Hosting and VPS