Твитер затвори кинески налози против протестите во Хонг Конг

Твитер соопшти дека укинал над 200.000 налози за кои верува дека се поврзани со кинеската држава и со кампањата за дезинформации против продемократските протести во Хонг Конг. Оваа мерка, како што се наведува, е дел од пошироките напори на компанијата да ги сузбие злонамерните политички активности на оваа популарна платформа. Иако Твитер е забранет во Кина, достапен е во Хонг Конг.

InterServer Web Hosting and VPS