Финската премиерка го напушти самитот на ЕУ и отиде во самоизолација

Финската премиерка Сана Марин го напушти самитот на ЕУ во Брисел поради претпазливост и објави дека оди во самоизолација.

Таа се реши на тој чекор откако беше во контакт со пратеник кој подоцна беше позитивен на коронавирусот.

Премиерката го напушти Европскиот совет и побара од шведскиот премиер Штефан Левен да ја претставува Финска до крајот на состанокот, соопшти прес-службата на премиерката.

InterServer Web Hosting and VPS