Том Хенкс ја плати култната сцена од свој џеб: „Студиото рече дека е прескапо за нив“

Тој во неодамнешното интервју изјави дека и тој и режисерот Роберт Земекис платиле за бројни сцени во филмот, бидејќи студиото Парамаунт одбило да ги финансира.

Една од најзабележителните сцени е онаа во која Форест Гамп трча низ САД, некаде во средина на филмот. Парамаунт сметал дека оваа сцена е прескапа, иако Земекис тврди дека учествувале некои од клучните лица, пренесува Индипендент.

Хенкс се присети на разговорот со режисерот, кога го замоли да помогне во финансирањето на сцената.

„Тој рече:„ Добро, ова ќе нè чини. Јас и ти ќе ја платиме таа сума за половина “. Потоа тој отиде во студиото и им рече: „ Ќе платиме за оваа сцена, но вие ќе мора да го споделите најголемиот дел од профитот од филмот. со нас, отколку што беше договорено “. Тие се согласија од студија, бидејќи за нив беше скапо”.

На крајот, сето тоа заврши одлично за сите. Непотребно е да се каже, филмот доживеа голем успех, а се проценува дека Том Хенкс заработил околу 51 милион долари од Форест Гамп, се разбира, со Оскарите.

InterServer Web Hosting and VPS