Земјотрес е почувствуван во Македонија

Потрес е почувствуван во Македонија вечерва, иако тој е со епицентар во соседна Албанија. 

Земјотрес со јачина 4 степени според Рихтер ја потресе Албанија. 

Потресот е на длабочина од 2 километри, а пеицентарот е на 6 километри од Лушња и 30 километри од градот Елбасан.Во текот на денот имаше повеќе потреси во Албанија. 

InterServer Web Hosting and VPS