Секоја емоција влијае на некој орган: Што се случува кога сме среќни, а што кога сме лути

Бес, среќа, тага, грижа, размислување, страв и шок – секоја од овие емоции е поврзана со здравјето на органите. Еве како влијаат врз нив четирите најчести емоции: Лутината е поврзана со незадоволство и фрустрација. Ако некое лице не се соочи со тоа, тоа може да стане предизвикувач на главоболки и висок крвен притисок. Луѓето кои се склони на проблеми со стомакот поради лутина ќе страдаат од гастритис или чир на желудник. Исто така, го оштетува црниот дроб, па затоа работи под оптоварување. Палците се поврзани со нашиот стомак, па можете да си помогнете со масажа. Палците треба да се масираат од 3 до 10 пати во ширина и должина.


Среќата, кога е премногу интензивна и трајна, може да има негативен ефект врз срцето. Ова покажува дека е потребна умереност во сè. Грижата и штети на слезината. Кога премногу размислуваме за лоши работи и се грижиме, страдаат слезината и стомакот. Нашиот дигестивен систем се влошува. Стравот им штети на бубрезите. Нашата енергија паѓа, што предизвикува да не можеме да ги задржиме урината и изметот. Депресијата негативно влијае на белите дробови. Прекумерната тага ја намалува енергијата на белите дробови.

InterServer Web Hosting and VPS