Вангеловски: Отворањето истраги по истекот на 18 месеци можеби било за да се злоупотреби СЈО

Врховниот суд донесе начелно правно мислење во кое посочи дека СЈО не е овластен тужител за истрагите отворени по истекот на рокот од 18-те месеци, односно по 30 јуни 2017.

Аферата „Рекет”, посочува првиот човек на Врховен, Јово Вангеловски, за ТВ 21, можеби покажува зошто се отворале истраги.

Непочитувањето на тоа мислење, според Вангеловски отвора сомнежи дека отворените случаи по 30 јуни 2017, се започнати со цел да се злоупотреби СЈО.

„Така личи од сегашна перспектива. Но, тоа е само логична претпоставка“, вели претседателот на Врховен суд.

InterServer Web Hosting and VPS