Ова е неверојатно: Погледнете како стампедо на делфини пливаат во близина на брод…

Делфините се снимени како со голема брзина пливаат и скокаат во океанот во близина на Дана Поинт на југот од Калифорнија, на големо воодушевување на групата луѓе кои пристигнале да ги гледаат овие прекрасни животни.

Делфините се снимени како со голема брзина пливаат и скокаат во океанот во близина на Дана Поинт на југот од Калифорнија, на големо воодушевување на групата луѓе кои пристигнале да ги гледаат овие прекрасни животни.

„Ова е неверојатно“, изјави Дејв, капетанот на родот Whale Watching Safari кој го сними видеото.

„Ова е неверојатно“, изјави Дејв, капетанот на родот Whale Watching Safari кој го сними видеото.

„Можеби делфините на овој начин сакаат да ги избегнат поголемите предатори, се тркаат во лов по риби, или едноставно брзаат за да се сретнат со друга група на делфини“, изјави Дејв.

Инаку, во близина на брегот во јужниот дел на Калифорнија живеат околу 450 илјади делфини.

InterServer Web Hosting and VPS