Во Кина 37 нови случаи на коронавирус

Во Кина се потврдени 37 нови случаи на коронавирус, од кои 27 се пренесени преку локална трансмисија. Сите се забележани во провинцијата Ксинџијанг.

Идентификувани се и 14 асимптоматски случаи, кои Националната здравствена комисија посебно ги категоризира.

Во Кина, каде што првпат се појави вирусот во декември минатата година, регистрирани се 84.565 случаи, а починале 4.634 лица.

InterServer Web Hosting and VPS