ОПТИЧКА ИЛУЗИЈА што го зачуди светот! Што забележавте прво на оваа фотографија?

Генијалната оптичка илузија ги остави со стравопочит корисниците на социјалните мрежи. Што прво забележавте на оваа фотографија?

Иако на прв поглед изгледа како фотографија од концерт или фестивал, внимателното набљудување брзо ве тера да разберете за што станува збор.

Имено, фотографот од Тексас, Мајка Хорн, ги фотографирал машините за берење памук, но под агол што личи на концерт на отворено на фотографијата, јавува Националната географија. Цветовите од памук изгледаат како глави на посетители на концертот, а пакетите на памук делуваат како сцена под центарот на вниманието. Фотографијата наскоро стана вирален хит, а многумина веќе ја прогласија за најдобра оптичка илузија.

InterServer Web Hosting and VPS