Јавна седница во Управен суд за тужбите од ВМРО-ДПМНЕ

Управниот суд денеска на јавна седница треба да ги разгледа поднесените тужби од ВМРО-ДПМНЕ и Коалиција Обнова за Македонија за парламентарните избори одржани на 15 јули. Во Управен суд е закажана јавна усна расправа и по поднесената тужба од Единствена Македонија и Коалицијата Никогаш Северна – Само Македонија и од партијата Демократи.

Во изминатите денови Управен суд, ги одби сите 176 тужби поднесени од Левица, Алијанса за Албанците – Алтернатива и МОРО – Работничка партија.

InterServer Web Hosting and VPS