После Дуа Липа и Рита Ора со реакција кон Apple Maps затоа што Косово го нема на мапата

Рита за прв пат објави приказна со екранот „Apple Maps“ на нејзиниот профил на Инстаграм, а напишано е во аголот: „Стави го Косово на мапата“, таа сега го објави споменатиот печатен екран со обележување на нејзините албански колеги.

Би сакала „Apple“ да даде некои одговори со ставање на Косово на картата! Албанија и Косово имаат толку многу убави и одлични таленти, и јас сум горда на сите неверојатни колеги, силни, талентирани жени кои го претставуваат нашето наследство. Ширење љубов, мир и единство денес – напиша Рита.

Таа ги обележа своите колеги Дуа Липа, Бејби Рекс (30), раперката Дафина Зекира (31), пејачката и текстописец Ава Макс (26) и пејачката Ера Истрефи (36). Освен Ера и Рита, родени во Пистина, другите пејачи не се родени на Балканот, но нивните родители се.

https://www.instagram.com/p/CC3IQrdjs2h/?utm_source=ig_web_copy_link

Да потсетиме, Дуа Липа се пожали на социјалните мрежи затоа што „Apple“ во својата апликација „Apple maps“ стави дека Косово e составен дел на Србија.

Зошто Косово не е и нема да биде Србија. Apple, ни требаат одговори. Ставете ги Косово и Палестина на мапата – напиша Дуа.

InterServer Web Hosting and VPS