Мексико ја надмина Италија по бројoт на смртни случаи од Ковид-19

Мексико ја надмина Италија по бројот на смртни случаи од Ковид-19 и стана четврта земја во светот по бројот на смртни случаи.

Според податоците објавени од Министерството за здравство, во Мексико починале 35.006 луѓе како резултат на Ковид-19.

Во текот на изминатите две недели вкупниот број на смртни случаи во Мексико го надминаа и Шпанија и Франција.

Вкупно 299.750 луѓе се заразени со коронавирус во Мексико.

Здравствените власти изјавуваат дека реалниот број на заразени е веројатно значително поголем од пријавените случаи.

Најголем број смртни случаи од последиците од коронавирус има во САД, а потоа следуваат Велика Британија и Бразил, пренесува „Ројтерс“.

Латинска Америка е сè поголемо жариште на коронавирусот.

InterServer Web Hosting and VPS