Објавена содржина од тајниот дневник на Мајкл Џексон!

Покојниот крал на поп музиката, како што го нарекоа, и еден од најуспешните пејачи на сите времиња Мајкл Џексон беше опседнат со идејата да стане бесмртен, тоа беше откриено во новата книга објавена деновиве од истражниот новинар Дилан Хауард.

Во извадоци од книгата „Лошо: Невидена истрага во прикривањето на Мајкл Џексон“, беа објавени белешки за сопствениот дневник на Мајкл, според кои тој беше уморен од размислување за тоа како да стане вечен, како што се Чарли Чаплин или Волт Дизни. Покрај тоа, се чини дека тој бил постојано фокусиран на идејата да стане првиот мултибилионерски актер и режисер затоа што според неговиот таен дневник што го чувал, евидентно е дека тој планирал да оствари неделен профит од дури 20 милиони американски долари. И за тој да успее, размислувал да одржи концерт во Cirque du Soleil и да склучува договори со брендови како што е Најк. Тој, исто така, сакаше да направи римејк на филмовите „20 000 милји под морето“ и „7-то патување на Синбад“, а исто така сакаше да ангажира човек кој добро ја разбира трговијата. „Ако не се концентрирам на филмот, нема бесмртност“, напиша Мајкл на страниците на своите белешки објавени во споменатата книга.


Мајкл почина во 2009 година на 50-годишна возраст додека се подготвуваше за неговата турнеја „This Is It“, од ефектите на предозирање на пропофол и бензодијазепин што му ги даде неговиот личен лекар Конрад Мареј.

InterServer Web Hosting and VPS