Албанија воведува казни за неносење заштитна маска

Поради зголемувањето на бројот на заразени со коронавирус, кој во последното деноноќие забележа највисок број досега – 90 и масовното непотување на мерката, албанските власти размислуваат за воведување парична казна за оние кои не ја почитуваат мерката за носење заштитна маска.

Првиот човек на Службата за микробиологија при унивезитетската клника во Тирана, Анди Корачи, вели дека Комитетот на експерти за справување со пандемјата веќе предложил и оти само прашање на днот е кога Владата ќе го прифати овој предлог.

InterServer Web Hosting and VPS