Од утре кризна состојба на дел од територијата на државата заради транзитирање на мигранти

Владата донесе одлука за постоење кризна состојба на дел од територијата на Република Македонија заради зголемен обем на влез и транзитирање на мигранти низ територијата на нашата држава.

Постоењето на кризната состојба утврдена со оваа одлука ќе трае 30 дена од денот на нејзиното влегување во сила, односно од 2 јули, а со тоа се активира и главниот штаб при центарот за управување со кризи кој ќе биде во постојано заседавање

Инаку, Владата донесе одлука за престанок на важењето на забраната за одржување спортски натпревари во колективните спортови.

InterServer Web Hosting and VPS