Хрватска го укина задолжителниот карантин за граѓаните на Србија, БиХ и Црна Гора

Од денеска сите граѓани на Европската Унија можат да влезат во Хрватска, а оние од трети земји само под одредени услови.

Европската комисија донесе одлука дека од 1 јули сите земји членки ќе ги отворат границите за граѓаните од 15 земји кои се сметаат за безбедни, а со одлука на Хрватска, граѓаните на БиХ можат да влезат во земјата од полноќ. Списокот на земји ќе се ревидира на секои две недели, во согласност со епидемиолошките критериуми, објави хрватскиот портал „Индекс“.

Хрватскиот Национален штаб за цивилна заштита одлучи да ја укине мерката на задолжителен 14-дневен карантин за граѓаните од Босна и Херцеговина, Србија и Црна Гора.

InterServer Web Hosting and VPS