Вучиќ апсолутен победник на изборите во Србија

Владеачката СНС на Алекдсандар Вучиќ е апсолутен победник на денешните парламентарни избори во Србија, покажуваат првичните резултати од прелиминарните излезни анкети.

За Српската напредна странка гласале 63 % од гласачите.

Листата на СПС освоила 10, 3 %, а цензусот го поминала и листата на Александар Шапиќ со освоени 3, 9% од гласачите.

Според последните податоци на изборите во Србија излезноста е околу 45%.

InterServer Web Hosting and VPS