Цела година истрагата за криминалот во Фондот за иновации тапка во место

Обвинителството на 23-ти јули 2018-та година информира дека почнува истрага, но во таа истрага не е мрднато ниту со педа, а од резултатите ни трага ни глас.

Затоа ли Заев ја бара Русковска?

Обвинителката Русковска покажува исклучителна брзина во решавање на сличаите кога станува збор за предмети против лица од опозицијата. Од друга страна, случаите во кои треба да се гонат функционери на СДСМ, тапкаат во место. Дали во новоформирано обвинителство Заев ја предлага токму Русковска бидејќи самиот има потреба од неа, да се спаси себеси и неговите најблиски соработници?

Од обвинителството без одговор: До каде е истрагата?

КУРИР побара одговори од Јавното обвинителство за организиран криминал, до каде е истрагата за скандалите во Фондот за иновации.

Но, одговор од таму нема!

Низа скандали кои мора да се расчистат

Фондот за иновации последниве години најспомнуван во јавноста е кога се зборува за скандалите и непотизмот.

На списокот на доделени грантови од Фондот, освен компании на вицепремиерот Анѓушев, се најдоа и фирми на пратеници и донатори на СДСМ меѓу кои претседателот на СДСМ Кавадарци и пратеникот Хари Локвенец.

Бидејќи цела една година не е решен ниту еден од скандалите, потсетуваме што има за разрешување обвинителството.

InterServer Web Hosting and VPS