Apple развива прототип на флексибилен iPhone со два екрана

Се појавуваат се повеќе докази за тоа дека Apple работи на флексибилен iPhone модел. Досега имавме прилика да видиме неколку патенти и концепт дизајни. Меѓутоа, најголем број од овие фотографии прикажуваат уред со екран на превиткување. Сега прв пат се појавуваат информации за iPhone со два екрана, кои се поврзани со шарка.

Аналитичарот на пазарот и дојавувач Џон Просер неодамна објави информации, каде што споменува дека моментниот прототип на флексибилен iPhone не е навистина свтлив.

Уредот би требало да имаат два одвоени дисплеј панела, со заоблени рамки, како кај iPhone 11 моделот. Новиот уред би го отфрлил засекот во екранот, додека Face ID поддршката би била имплементирана во екстерниот дисплеј. Останува да се види во која фаза моментно се наоѓа споменатиот прототип и дали телефонот во ваква форма ќе пристигне на пазарот.

InterServer Web Hosting and VPS