СДСМ: Во време на здравствена криза Мицкоски се грижи само за сопствените задоволства

Мицкоски треба да се засрами од своето однесување кое е директен доказ зошто се соочуваме со втор бран, а тоа е од непочитување на мерките и неказнување од МВР, се вели во соопштение на СДСМ.

Во него се додава дека изминатиов период, кога земјата се соочува со здравствена криза, Мицкоски демонстрирал само непочитување на мерките, деструкција и ширење лажни вести.

„Јасно е дека за него неговата вежбалница и неговите кафеани се поважни од здравјето на луѓето“, велат од СДСМ.

Од таму нагласуваат дека лидерот на ВМРО-ДПМНЕ нема никаков однос и одговорност ниту за болните, ниту за докторите.

„Дополнително, злоупотребувајќи ги своите инсталации во МВР, од ВМРО-ДПМНЕ се обидуваат да ги сокријат трагите од прекршувањата на законите“, се наведува во партиското соопштение.

InterServer Web Hosting and VPS