Поранешни и сегашни Американски политичари Масони од 33 степен

Масони може да се сретнат речиси во секоја сфера од општествениот живот. Италијанскиот премиер Силвио Берлускони беше член на Масонската Ложа позната како P2. Повелбата на Ложата беше одземена во 1976 година, но продолжи да работи илегално до 1981 година, кога беше распуштена од страна на Италијанскиот Парламент. Латиноамериканските политичари Симон Боливар и Салвадор Аљенде беа Масони. Винстон Черчил исто така беше Масон. За Наполеон Бонапарт постои верување дека бил член. Други светски лидери за кои се верува дека бил Масони се: Јасер Арафат, Јицак Рабин, Кралот Хусеин на Јордан, Бенјамин Нетанјаху, Тони Блер и Принцот Филип, сопруг на Кралицата на Англија Елизабета Втора.

Силвио Берлускони

Симон Боливар

Салвадор Аљенде

Винстон Черчил

Наполеон Бонапарт

Јасер Арафат

Јицак Рабин

Кралот Хусеин на Јордан

Бенјамин Нетанјаху

Тони Блер

Принцот Филип

InterServer Web Hosting and VPS