Во Индија повеќе смртни случаи од Ковид-19 отколку во Кина

A health worker checks the body temperature of a devotee amid concerns over the spread of the COVID-19 novel coronavirus, at Kapaleeshwar temple in Chennai on March 17, 2020. (Photo by Arun SANKAR / AFP) (Photo by ARUN SANKAR/AFP via Getty Images)

Индија по бројот на смртни случаи од последици од новиот коронавирус ја надмина Кина.
Според податоците на индиското Министерство за здравство во Индија од новиот коронавирус починале 4.706, додека во Кина нивниот број изнесува 4.638.

Со повеќе од 160.000 инфицирани луѓе, Индија по бројот на заразени ја надмина Кина пред неколку недели.

Иднија се во четвртата фаза на карантин, но се уште не се познати натамошните мерки, бидејќи според експертите врвот на епедимијата се уште не е достигнат и се очекува да биде во јуни или јули.

InterServer Web Hosting and VPS