Од Фулам потврдија: Двајца членови се позитивни на каронавирус

Двајца фудбалери на Фулам се меѓу трите особи кои се позитивни на „Ковид-19“ во последниот круг на тестирање во Англија.

Ова го потврдија и од клубот.

„По втората рунда на тестирање, можеме да кажеме дека двајца членови се позитивни“.

Имињата на фудбалерите не се откриваат, фудбалерите се во самоизолација поред мерките и упатсвата на Владата и Лигата.

Покрај овие двајца членови на Фулам, има еден позитивен случај во редовите на Белкбурн, кој се наоѓа исто во карантин и нема симптоми.

InterServer Web Hosting and VPS