Мицкоски не само што праќал пораки туку и се јавувал да врши притисок во МВР, реагира СДСМ

Христијан Мицкоски денеска самиот призна дека вршел притисок во МВР за случајот со теретана, реагираат од СДСМ откако лидерот на ВМРО-ДПМНЕ рече дека имал разговор со надлежно лице во МВР за случајот со снимката од теретана.

„Не само што праќал пораки, туку Мицкоски се јавувал на телефон и вршел притисок во внатрешната контрола за неговиот случај. ’Здраво, би сакал да се слушнеме‘ е ново признание за обидите на режимската инсталација на старото МВРО-ВМРО. Но тоа време заврши. Според истото признание на Мицкоски, притисокот е извршен со помош на Наќе Отсјај, што отвора други основи за одговорност. Јавноста очекува истрагата да заврши и да ги даде одговорите“, велат од СДСМ.

Снимката со Мицкоски во теретана се појави на 25 април годинава, но тој тврдеше дека таа е стана најмалку 6 месеци.

InterServer Web Hosting and VPS