Трајковски: Ме бараше Милан, ама се решив за понудата на Мајорка

Минатото лето Александар Трајковски како слободен играч од Палермо се пресели во Мајорка.

Трајковски имаше повеќе понуди, а на крајот се реши за онаа на Мајорка и ако судиме од денешна гледна точка погреши со изборот. Трајковски во изминатата сезона за Мајорка игра многу малку.

Во разговор за италијанските медиуми Трајковски откри дека помеѓу клубовите кои испратиле понуда бил и Милан.

„Претставници на Милан се сретнаа со моите агенти. Постоеше контакт и разговор, но на крајот не се договоривме. Преговорите не течеа онака како што очекував и на крајот ја избрав понудата на Мајорка. Освен Милан имав понуди и од други италијански клубови, меѓутоа кога пристигна понудата од Мајорка ми се појави желба за преселба на Апенинскиот полуостров“, раскажа Трајковски.

InterServer Web Hosting and VPS