Црна Гора очекува туристи во јули и август

Улцињ би можел да биде пожелна дестинација за туристите од регионот по олабавување на мерките за справување со коронавирусот, велат туристичките работници, додавајќи дека очекуваат гостите да пристигнат во јули и август.

Директорот на Организацијата за туризам во Улцињ, Фатмир Ѓека, изјави дека е оптимист во врска со туристичката сезона, пренесува МИНА.

– Уверен сум дека во јули и август ќе имаме туристи. Улцињаните се вредни и многу брзо ќе се подготват за сезоната. Во случај на отворање на границите, предност ни е што сме лесно достапни за туристите од регионот, кои минатата година сочинуваа повеќе од 70 проценти од вкупниот број на туристи – рече тој.

Ѓека смета дека предност на Улцињ е Големата плажа, долга 12 километри, каде може да се обезбеди социјална дистанца доколку има потреба.

– За нас, пропаѓањето на сезоната би бил катастрофален, но веруваме дека тоа нема да се случи – додаде тој.

InterServer Web Hosting and VPS