Хуан Пабло Монтоја, Bugatti Chiron и предизвикот „0-400-0“

Кога ќе го изгледате ова видео, многумина од вас сигурно ќе се запрашаат како воопшто е снимено истото на оваа огромна брзина и дали при снимањето не е користен уште еден ваков супербрз автомобил.

Станува збор за снимката од подвигот на Bugatti во кој Хуан Пабло Монтоја забрзува до 400 км/час и потоа застанува, а маневарот познат како 0-400-0 км на час и завршува за само 42 секунди.

Сега, откако помина доволно време, авторите откриваат како е снимено ова фасцинантно видео, кое собра над 100 милиони прегледи на социјалните мрежи.

За почетниците, треба да се напомене дека друга снимка е искористена за снимање под таков агол, друг Chiron, кој имал камера прикачена на задниот крај користена на беспилотните летала.

Снимката е толку мирна и мазна што вибрациите морало да се додадат подоцна во монтажата. И, ако се прашувате зошто Chiron не е постојано во фокусот, има објаснување за тоа – тоа се издувните гасови што влијаат на квалитетот на снимката.

InterServer Web Hosting and VPS