Борисов: Газди возат „Бугати“ како на Роналдо, а не сакаат да даваат плати

Повеќе од 70.000 луѓе останале без работа во Бугарија, а премиерот Бојко Борисов уште кон средината на март ги повика газдите да „продадат по еден автомобил од тие што ги имаат, да им дадат плата на работницте, а не цело време да бараат помош од државата“.

Сакајќи да покаже колку всушност се богати газдите во Бугарија, Борисов објави и бројки на тоа колку супер автомобили има регистрирано во таа земја.

Според него во Бугарија сега има: 3 автомобили „Бугати“ – „како оној на Роналдо рече премиерот Бојко Борисов во видео кое го објави на нерговиот Фејсбук профил.

Тој изнесе податок дека во „сиромашна Бугарија“ газдите се сопственици и на 84 „ролс ројс“, 54 „мајбах“, 22 автомобили “мекларен“, 123 „ферари, 87 „ламборџини“ 241– „бентли“, 311 „масерати“ и 5.000 автомобили „порше“.

Обещал съм на софиянци да завършим Южната дъга на Околовръстния път. От голи поляни строим магистрали. За много кратко време е свръшена много работа по 6-километровия участък от ж.к. Младост до АМ "Тракия". Строят се огромни инженерни съоръжения – 12 платна за движение, чисто нова канализация, локали, мостове, пешеходни надлези, осветление. Преди на мястото на Южната дъга, Северната скоростна тангента и Западната тангента имаше път с 2 ленти. Това постигнаха някои хора за 60 години управление. Ние за 10 години ги обновихме по такъв начин, че двете ленти вече са само спомен.

Posted by Boyko Borissov on Sunday, April 12, 2020
InterServer Web Hosting and VPS