Турција со медицинска помош за Македонија

Во рамките на борбата со ковид-19, Турција ќе и даде на Македонија помош во медицински материјали. Вчера македонската влада го утврди текстот на договорот меѓу Северна Македонија и Турција за донација на медицинска опрема и средства наменети за здравствениот сектор која се состои од 50.000 парчиња заштитни медицински маски, 1000 заштитни скафандери и 1000 дијагностички тестови.

Авионот на турските воени сили кој го носи здравствениот материјал ќе слета на меѓународниот аеродром во Скопје попладне.

InterServer Web Hosting and VPS