Вучиќ го претставува економскиот пакет

Српскиот претседател Александар Вучиќ, како што пишува весникот Данас, денеска треба да ги претстави економските мерки за ублажување на последиците по стопанството од пандемијата со коронавирус.

Тој деновиве најави дека пакетот ќе биде во вредност од околу пет милијарди евра. Како што рече, државата за сите вработени во претпријатијата, мали и микро ќе им плаќа минимална плата во наредните три месеци, без оглед дали работеле./slobodnaevropa.mk

InterServer Web Hosting and VPS